Dagens store frugttærte
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Fryseegnet : Nej Indsendt af : Julie Indsendt : Red : |
Fotograf: Dorte Christensen |
|
Først selve kagedejen:
Hertil røres smør og sukker skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skiftevis med mælken i dejen. De smører dejen ud i en velsmurt folieform, ca. 30x40 cm, og formen skal have en lille kant på et par cm. og hjørnerne klemmes sammen. Så pisker de marengsen: Æggehviderne piskes stive, og hertil røres lidt efter lidt sukkeret lidt forsigtigt denne marengsdej smører de ud over den ubagte kage, og herover drysses de hakkede nøddekerner, bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min. Kagen tages ud og skubbes fra folieformen, når den er lidt afsvalet. Når kagen er helt kold, kommer de cremen på: Flødeskummen røres sammen med creme fraichen, og når det er fordelt over hele kagen, anbringer de frugterne heri, alt efter fantasi og hvilke frugter, de kan skaffe. Tips: Kagen kan være rigtig god, til en go´kop kaffe. :-) |
|
Opskriften er vist 225638 gange,
og udskrevet 3915 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (69 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-05-07 10:44:20 Har brug for et råd - hvad bager i kagen i? Jeg bar bage den i en bradepande med staniol i bunden som jeg smører godt inden jeg hælder dejen i. Men den hænger uhjælpeligt fast i bunden. anonym - 2021-10-10 17:36:24 Kan den laves dagen før Mors pige - 2020-10-13 20:29:47 Min mor laver altid en udgave af den her kage, men da jeg ikke have hendes opskrift måtte jeg jo kaste mig ud i denne her opskrift! Rigtig god kage, dog fik jeg bagt den i et porcelæns fad så selv efter 75 minutter i ovnen endte jeg alligevel med en meget fast... suppe ;) Ikke gør som mig, brug et ordentligt fad. Og ekspert tip: Brug rørsukker og ikke brun rørsukker til marengsen... det vender tilbage for at bide en bagi. anonym - 2019-09-23 14:47:44 Hmm er spændt nu - kom vist til at bruge en for lille form.. håber det lykkes alligevel.. Mette larsen - 2019-07-12 00:12:22 Skal smøret smeltes inden det piskes med sukker? Og senere når hviderne skal piskes, skal sukkeret så kun røres let i eller piskes i? Maria - 2018-09-22 04:58:09 Jeg kigger altid i kommentarerne inden jeg laver ting herfra. Jeg havde stor succes med at lave dobbelt portion af dejen til bunden og så bage den (i normal ovn) til den fik en lidt fast overflade inden jeg fyrede marengs på og bagte færdig. Den har stået i køleren siden igår (håber jeg fandme den kan tåle) og idag laver jeg flødeskum/cremefraiche og frugten så den er klar til min søns 1 års Per - 2017-11-04 20:02:09 Måske dem som oplever at den bliver sort har brugt varmluft og opskriften er beregnet til alm. ovn ??? Pia - 2017-10-16 11:28:59 Dårlig med dårlig på. Nu har min kage bagt i en time. Stadig ikke bagt indeni men til gengæld sort udenpå. Øv hvor ærgerligt og spild af penge ! anonym - 2017-04-15 14:06:00 Er det normalt at den bliver klæg i bunden? Irma Boriths - 2014-07-06 10:25:11 Hvorfor blev min kulsort i bunden efter 15min på nederste rille,hvis den havde fået 30 min ville den være blevet til kul Skal have gæster om 2 timer,så jeg får rigtig travlt Barbara - 2014-06-15 20:35:59 Tak for en rigtig dejlig opskrift. Lavede den i bradepanden til ovnen og gangede opskriften med 1,5 da jeg syntes der var for lidt dej. Høvlede 100g mørk chokolade og strøede ovenpå marengsen efter den var bagt. Til fyld brugte jeg 1/2 liter fløde og 1/2 liter creme fraiche. Super dejlig kage som varmt kan anbefales. Lise D - 2012-09-17 09:41:00 Verdens bedste og mest fantastiske kage!! Hanne B. P. - 2012-02-17 08:20:09 Kagen er rigtig god, ser super flot ud, og så kan den virkelig imponere dine gæster :) Den kan laves i god tid, og er også god dagen efter hvor den er lidt blød i dejen. Fyldet er godt både som frisk lavet, men også god hvis kangen har stået lidt inden servering, da vil fyldtet være lidt mere stift. Der bør et billed på af den så alle kan se hvor flot den ser ud :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne