Lakselasagne med spinat

Lakselasagne med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : tbpj

Indsendt :      Red :
Lakselasagne med spinat, billede 4 Lakselasagne med spinat, billede 1 Lakselasagne med spinat, billede 2 Lakselasagne med spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Helbladet spinat, frost
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
6 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
evt. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader C

Tø spinaten op i en gryde
Tilsæt mælken/fløden, presset hvidløg, salt og peber, og kog blandingen op.

Skær laksen/laksestykkerne i tern.
Fordel derefter tingene lagvis i et smurt ovnfast fad. Først spinatmassen, lasagneplader, laks og mornaysauce, gentag og afslut med et lag mornaysauce.

Drys eventuelt med rasp øverst. Bag lasagnen i 30-45 min.

Tips:

Bruges frossen laks skal denne være optøet inden tilberedning.





karakterer:
Opskriften er vist 390433 gange,
og udskrevet 5502 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (77 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9983 (2376 kcal)
KJ pr. Pers. 2495 (594 kcal)
Vægt ialt 1804 gram
Vægt pr. Pers. 451 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 553 KJ (131 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-19 19:12:19
Fantastisk opskrift, men jeg synes ikke Mornay-sauce passer til. Jeg anbefaler at man benytter Bechemel-sauce i stedet - men stadigvæk 5/5, ligetil og ekstremt nemt at lave 🙂

  -   2020-12-09 18:50:18
Dejlig opskrift Jeg smagte spinaten til med salt/peber/et lille løg og lidt saft af en citron og 1/4 piskefløde Brugte lidt mere money sovs Den gjorde lykke i familien 😋

  -   2020-09-07 12:08:05
Supergod nem at lave ....

  -   2017-12-31 03:42:38
Den bliver noget bedre hvis hvis man erstatter noget af den ferske laks med røget laks (en blanding af kold og varm røget )

  -   2017-12-30 16:34:47
Den bliver noget bedre hvis hvis man erstatter noget af den ferske laks med røget laks (en blanding af kold og varm røget )

  -   2017-05-03 19:26:44
Er den fryseegnet

  -   2017-02-24 14:06:09
Jeg tilføjer altid et lag cherrytomater skåret i skiver. Det giver en syre til den ellers "fede" ret. Mums

  -   2016-11-11 17:12:01
Hejsa Må man godt fryse ned????

  -   2015-10-18 12:32:31
Jeg blander et par porre sammen med spinaten og bruger lidt mere sauce. Det er en super lasagne.

  -   2015-06-08 21:29:10
Er den fryse egnet :)?

  -   2014-03-25 19:45:19
Virkelig lækker lakselasagne! Muuuums!

  -   2014-02-27 20:14:53
Den fungerer også fint med pastaskruer i stedet for lasagneplader (så det bliver en lasagnette). Vi tilføjede 2 små rødløg og et chilidrys, og den blev super :-)

  -   2012-03-21 06:50:16
Det er altid den her opskrift jeg bruger og den smager bare super!!! Alle jeg laver den til skal have opskriften ;-) Dog bruger jeg lidt mere sauce, men det er jo en smagssag.. God er den i hvert fald..