Vildtgryde med grov mos
Hovedingrediens : Vildsvin - Diverse vildsvin Indsendt af : Else79 Indsendt : Red : |
|
|
Rens vildsvinekødet eller andet vildtkød (du kan købe det frosset året rundt i mange supermarkeder og friskt hos vildthandlerne i jagtsæsonen) for fedt, sener og hinder og skær det ud i tern
Rens markchampignon med en børste og en kniv og fjern det nederste af stokken Hak skalotteløgene groft Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter) og skær dem i mindre tern Rist baconternene i en tykbundet gryde Tilsæt vildkødet og brun det, til det får farve Tilsæt skalotteløg, selleri og gulerødder i tern og brun det sammen med kødet i et par minutter Hæld lidt rødvin og/eller lidt bouillon over kød og grønsager og lad det simre et par minutter Tilsæt de rensede markchampignon og lad dem simre med et par minutter (undgå at de falder sammen og bliver bløde) Krydr med salt, peber, et par laurbærblade, et par kviste timian og et nip sukker Hæld 2½ dl Milda Cremefine i retten, rør lidt rundt, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre og koge ind i ca. ½ time (eller til kødet er mørt) Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern Skræl en butternut squash, flæk den med en kniv, fjern kernerne med en ske og skær kødet i grove tern Kog kartofler og butternut squash sammen i letsaltet vand (eller Knorr Kyllinge Fond) i ca. 20 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og butternut squashen groft med en gaffel, så man tydeligt kan skelne mellem den hvide kartoffel og den orange squash. Krydr med salt og lidt peber. Tilsæt evt. Milda Cremefine, hvis mosen virker for tør Anret den grove mos i en ring i dybe, varme tallerkener og fyld ringen op med den lækre og velduftende vildtgryde i midten Pynt evt. mosen med et par kviste frisk timian eller oregano. Tips: Du kan naturligvis vælge mellem forskellige udskæringer af vildtkød, og valget af grønsager og svampe kan du også variere efter årstiden og familiens smag. Du kan også vælge at servere ris eller groft brød i stedet for den grove mos. |
|
Opskriften er vist 13200 gange,
og udskrevet 319 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Jette Therkelsen - 2014-01-31 13:48:40 Fantastisk ret. Jeg brugte både lidt rødvin og kyllingefond. Retten går også fint med alm. squash. Kødet skal have mere en 1/2 time for at blive mørt. 1 1/2 time passer bedre. Claus Danielsen - 2012-03-04 16:40:05 Retten lavet med de nævnte ingredienser samt kartofler og squash er rigtig god og velsmagende, man skal blot beregne ca. 1½ time til vildtsvinekødet er mørt. En klar 8 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne