Stegt gråand med honningæbler
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Indsendt af : Else79 Indsendt : Red : |
|
|
Rens gråænderne for fjerester, blod og evt. rester af indvolde. (Bruger du frosne gråænder skal du lade dem tø op i køleskabet i løbet af et døgn)
Krydr godt med salt og peber ind- og udvendigt og lad dem hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time Opvarm en stor steggryde og brun gråænderne godt på alle sider – evt. hver for sig, hvis det kniber med pladsen i gryden Når ænderne er brunede, skruer du ned for varmen og lægger låg på. Herefter skal du vende ænderne hyppigt, så de får jævn varme på alle sider Ænderne skal stege i ca 1 time, hvis du vil have kødet mørt og let rosa i farven Rens blomkålen og del den i små buketter, som du koger i 1-2 min. i letsaltet vand. Køl dem af, så de beholder sprødheden Rens kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 10 min Når ænderne er møre, tager du dem op af gryden og lader dem hvile i ca. 10 min Tag lidt af andefedtet fra gryden på en pande og vend kartoflerne heri. Drys med lidt salt, peber og evt. lidt timianblade Del æblerne i 1/8 og fjern kernehuset Brun æblestykkerne på en pande i lidt af andefedtet, krydr med salt og lidt peber og tilsæt 1-2 spsk honning til glasering af æblestykkerne Hak de smuttede mandler groft og rist dem i lidt Becel eller smør. Tilsæt de sprøde blomkålsbuketter, krydr med lidt salt og peber og rør det hele rundt på panden, til det får lidt farve (må ikke branke) Sigt lidt af stegeskyen fra ænderne i en lille gryde. Kog skyen op, tilsæt lidt portvin, salt og peber og pisk 2½ dl Milda Cremefine i saucen – og til sidst en skefuld ribs- eller tranebærgelé Del hver gråand i halve. Skær låret og brystet fra skroget og anret dem på varme tallerkener sammen med de glaserede æbler, mandelristet blomkål og stegte kartofler Server saucen i små skåle eller glas på hver tallerken Pynt til slut med den friske Waldorfsalat Waldorfsalat Pisk 1½ dl Milda Cremefine 19 % til en lækker og fyldig skum Vend forsigtigt ca. 1 dl græsk yoghurt 2 % (drænet) i skummen og tilsæt 1½ tsk. flormelis Del ca. 20 blå og 20 grønne vaskede stenfri vindruer i halve. Tag nogle af druerne fra til pynt Skræl det syrlige æble, fjern kernehuset og hak æblet i meget fine tern eller riv det groft på et rivejern Rens 2 stilke blegselleri og hak dem meget fint Rens 1 skive knoldselleri og hak den meget fint Tag nogle af de hele valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft Vend nu de halverede vindruer, hakket blegselleri, selleri, æble og valnøddekerne forsigtigt med lidt salt og peber i den luftige skum Anret den fedtfattige Waldorfsalat på tallerkenerne og pynt med lidt druer og hele valnøddekerne eller server salaten for sig i en skål. Tips: Opskriften på Waldorfsalat er i denne udgave markant mindre fed end andre traditionelle opskrifter, som er baseret på piskefløde og mayonnaise. Du kan uden problemer opbevare Waldorfsalaten i køleskabet i et par dage, og den smager også herligt til alle andre vildt- og stegeretter. |
|
Opskriften er vist 7640 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne