Krondyrmørbrad med kantareller á la creme
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad Indsendt af : Else79 Indsendt : |
|
|
Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen
Rens kantarellserne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand Hak 2-3 skalotteløg fint Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen) Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern Skræl æblerne og fjern kernehuset. Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an) Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen – og opbevar salaten i køleskabet Rist selleri, gulerødderover og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener Tips: Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele. |
|
Opskriften er vist 15895 gange,
og udskrevet 290 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe Fischer - 2020-11-07 16:27:02 Udskift Becel med smør og cremefine med god fløde - SÅ er det guf. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne