Dyrelever, stegt

Dyrelever, stegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.dyrelever, helst af rådyr
100 g.smør
2 dl.bouillon
 dl.piskefløde
2 spsk.Tomatpure, koncentreret
1 kvisttimian
 salt
 peber
 
 Udvanding:
5 dl.mælk
 
 Endvidere:
120 g.hvedemel
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg leveren i en skål og hæld så meget sødmælk over, at det dækker. Udvand dyreleveren ca. 8 timer.

Tag leveren op, dup den tør med køkkenrulle og flå den tynde hinde af. Skær leveren i 1½ cm tykke skiver og vend dem i salt- og peberblandet mel. Steg leverskiverne i smør på en pande få min på hver side. Tag leverskiverne op, læg dem på et fad og hold dem varme. De må gerne være rosa indeni.

Kog panden af med bouillon, hæld det i en gryde og tilsæt tomatpure og timian. Lad det koge godt igennem og pisk så fløden i. Lad saucen koge yderligere, til den jævner let. Smag saucen til med salt og peber.

Tips:

Byd pillekartofler til. Saucen kan evt. jævnes yderligere og tilsættes lidt kulør. Kastaniepuré med stegte løg er godt tilbehør, ligeså stegte æblebåde eller tomater stegt eller mørnet i ovnen med timian eller persille.

Retten kan fryses. Holdbarhed 2-3 mdr.





karakterer:
Opskriften er vist 35145 gange,
og udskrevet 1139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Stegt flæsk og kartoffelpie