Kiklers Gulyas (autentisk)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Oprindelsesland : Ungarn Fryseegnet : Ja Indsendt af : Kikler Indsendt : Red : |
|
|
Blend hvidløg sammen med flåede tomater
Skær bacon i tern. Forbered grøntsagerne: Hak dem groft undtagen peberfrugten som skal hakkes fint. Brun oksekødet godt. (det begynder altid at koge når saften løber af, men steger til sidst når vædsken er kogt væk) Hæld hvidvin på oksekødet og lad alkoholen dampe af. Kom tomat/hviløgsblandingen på og tilsæt grøntsagerne samt bacon. Tilsæt fond så retten bliver som en mellemting mellem en suppe og en gryderet i konsistens. Tilsæt krydderierne. Lad retten simre - den skal lige akkurat boble blidt - i 1.5 - 2 timer eller indtil kødet er så mørt, at det "smelter på tungen". Smages til med salt og peber, og serveres med lunt hvidt brød og masser af koldt pilsnerøl. Tips: Denne ret er stortset som den ville blive lavet i Ungarn. Jeg har kombineret mine erfaringer med mine ungarnsture med intens billedsøgning på Google for at finde den rigtige opskrift. Det er der kommet denne ret ud af, og den er virkelig autentisk. |
|
Opskriften er vist 9187 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Erik Willumsgaard - 2017-06-12 18:06:02 Ja, opskriften forekommer autentisk. Men når jeg har fået gulyas (gullaschsuppe) i Ungarn - og når jeg selv laver den, er der altså brugt kommen i stedet for spidskommen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne