Kiklers Gulyas (autentisk)

Kiklers Gulyas (autentisk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnFryseegnet : Ja

Indsendt af : Kikler

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.Oksekød i tern (helst bov)
1 pakkebacon
1 ds.flåede tomater
1 dl.hvidvin
0.5-1 l.hønsefond
3 små løg
3 pastinakker
0.5 lille knoldselleri
3 gulerødder
3 kartofler
1 grøn peber
2-3 fedhvidløg
1 laurbærblad
1 tsk.Herbes de Provence
1 toppet spsk. sød paprika
1 knsp.spidskommen
1 knsp.cayennepeber
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Blend hvidløg sammen med flåede tomater

Skær bacon i tern.

Forbered grøntsagerne: Hak dem groft undtagen peberfrugten som skal hakkes fint.

Brun oksekødet godt. (det begynder altid at koge når saften løber af, men steger til sidst når vædsken er kogt væk)

Hæld hvidvin på oksekødet og lad alkoholen dampe af.

Kom tomat/hviløgsblandingen på og tilsæt grøntsagerne samt bacon.

Tilsæt fond så retten bliver som en mellemting mellem en suppe og en gryderet i konsistens.

Tilsæt krydderierne.

Lad retten simre - den skal lige akkurat boble blidt - i 1.5 - 2 timer eller indtil kødet er så mørt, at det "smelter på tungen".

Smages til med salt og peber, og serveres med lunt hvidt brød og masser af koldt pilsnerøl.

Tips:

Denne ret er stortset som den ville blive lavet i Ungarn. Jeg har kombineret mine erfaringer med mine ungarnsture med intens billedsøgning på Google for at finde den rigtige opskrift. Det er der kommet denne ret ud af, og den er virkelig autentisk.





karakterer:
Opskriften er vist 9187 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-06-12 18:06:02
Ja, opskriften forekommer autentisk. Men når jeg har fået gulyas (gullaschsuppe) i Ungarn - og når jeg selv laver den, er der altså brugt kommen i stedet for spidskommen.