Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Flæskesteg i airfryer, billede 4 Flæskesteg i airfryer, billede 1 Flæskesteg i airfryer, billede 2 Flæskesteg i airfryer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam med svær
1.5 spsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.

Hæld lidt vand i bunden af skuffen og læg flæskestegen i.
Giv den ca. 1 time ved 180 grader C.
Herefter 10-15 minutter ved 200 grader C. til sværen er sprød. Centrumtemperaturen bør være ca. 65 grader. Lad gerne stegen trække 20 minutter inden den skæres for.

Tips:

Tiden kan variere lidt alt efter størrelse, tykkelse osv. Vi har her brugt en svinekam uden ben, hvis der er ben på skal den have længere tid.





karakterer:
Opskriften er vist 12548 gange,
og udskrevet 354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15075 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 2512 (598 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Pers. 291 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 861 KJ (205 kcal)
Protein 16.5 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-05 15:28:01
I en airfryer bliver sværen altid sprød selv ved 180 grader og selv om stegen ikke står vandret. Jeg hælder kogende vand over først. Det åbner de ridsede sprækker sig, så der er plads til salt, og du har lidt væde til sovsen.