Flæskesteg i airfryer
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Hæld lidt vand i bunden af skuffen og læg flæskestegen i. Giv den ca. 1 time ved 180 grader C. Herefter 10-15 minutter ved 200 grader C. til sværen er sprød. Centrumtemperaturen bør være ca. 65 grader. Lad gerne stegen trække 20 minutter inden den skæres for. Tips: Tiden kan variere lidt alt efter størrelse, tykkelse osv. Vi har her brugt en svinekam uden ben, hvis der er ben på skal den have længere tid. |
|
Opskriften er vist 12548 gange,
og udskrevet 354 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Anders H - 2024-02-05 15:28:01 I en airfryer bliver sværen altid sprød selv ved 180 grader og selv om stegen ikke står vandret. Jeg hælder kogende vand over først. Det åbner de ridsede sprækker sig, så der er plads til salt, og du har lidt væde til sovsen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne