Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Flæskesteg i airfryer, billede 4 Flæskesteg i airfryer, billede 1 Flæskesteg i airfryer, billede 2 Flæskesteg i airfryer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam med svær
1.5 spsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.

Hæld lidt vand i bunden af skuffen og læg flæskestegen i.
Giv den ca. 1 time ved 180 grader C.
Herefter 10-15 minutter ved 200 grader C. til sværen er sprød. Centrumtemperaturen bør være ca. 65 grader. Lad gerne stegen trække 20 minutter inden den skæres for.

Tips:

Tiden kan variere lidt alt efter størrelse, tykkelse osv. Vi har her brugt en svinekam uden ben, hvis der er ben på skal den have længere tid.





Beskrivelse:

Flæskesteg i airfryer med sprøde svær

Bøvler du med at få sværene sprøde, når du laver flæskesteg? Så skal du prøve vores flæskesteg i airfryer-opskrift.

Når du laver flæskesteg i airfryer, bliver sværene nemlig altid dejligt sprøde – i hvert fald med vores opskrift. Du undgår desuden også, at flæskestegen bliver tør, når du laver den i en airfryer, idet airfryeren sikrer en jævn varmefordeling og derfor en mere ensartet tilberedning.

Lav nemt og hurtigt flæskesteg i airfryer

Airfryeren er blevet et utroligt populært køkkenredskab, som efterhånden findes i ethvert dansk hjem – og med god grund. Airfryeren gør mange retter både lettere og hurtigere at lave, og så er den billigere i strøm end ovnen.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan lave af retter i en airfryer, så længe der er plads nok. Har du en stor nok airfryer, kan du eksempelvis lave en hel flæskesteg – det er både nemt, hurtigt og lige til. Stegen passer sig selv det meste af tiden, så du kan bruge tiden på sovsen og det øvrige tilbehør, som kræver lidt mere opmærksomhed.

Mange fordele ved at tilberede en flæskesteg i airfryer

Der er flere fordele ved at tilberede flæskestegen i airfryeren. Foruden de perfekt sprøde svær og det lavere energiforbrug får du også en kortere tilberedningstid, når du laver din flæskesteg i airfryeren. En airfryer opvarmes nemlig markant hurtigere end en traditionel ovn.

Og så er der naturligvis også mindre opvask, når du tilbereder din flæskesteg i airfryeren, hvor kun selve kurven skal rengøres efterfølgende – det er jo bestemt også værd at tage med.


karakterer:
Opskriften er vist 14267 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15075 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 2512 (598 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Pers. 291 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 861 KJ (205 kcal)
Protein 16.5 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-05 15:28:01
I en airfryer bliver sværen altid sprød selv ved 180 grader og selv om stegen ikke står vandret. Jeg hælder kogende vand over først. Det åbner de ridsede sprækker sig, så der er plads til salt, og du har lidt væde til sovsen.