Flæskesteg i airfryer
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Hæld lidt vand i bunden af skuffen og læg flæskestegen i. Giv den ca. 1 time ved 180 grader C. Herefter 10-15 minutter ved 200 grader C. til sværen er sprød. Centrumtemperaturen bør være ca. 65 grader. Lad gerne stegen trække 20 minutter inden den skæres for. Tips: Tiden kan variere lidt alt efter størrelse, tykkelse osv. Vi har her brugt en svinekam uden ben, hvis der er ben på skal den have længere tid. |
Flæskesteg i airfryer med sprøde sværBøvler du med at få sværene sprøde, når du laver flæskesteg? Så skal du prøve vores flæskesteg i airfryer-opskrift.Når du laver flæskesteg i airfryer, bliver sværene nemlig altid dejligt sprøde – i hvert fald med vores opskrift. Du undgår desuden også, at flæskestegen bliver tør, når du laver den i en airfryer, idet airfryeren sikrer en jævn varmefordeling og derfor en mere ensartet tilberedning. Lav nemt og hurtigt flæskesteg i airfryerAirfryeren er blevet et utroligt populært køkkenredskab, som efterhånden findes i ethvert dansk hjem – og med god grund. Airfryeren gør mange retter både lettere og hurtigere at lave, og så er den billigere i strøm end ovnen.Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan lave af retter i en airfryer, så længe der er plads nok. Har du en stor nok airfryer, kan du eksempelvis lave en hel flæskesteg – det er både nemt, hurtigt og lige til. Stegen passer sig selv det meste af tiden, så du kan bruge tiden på sovsen og det øvrige tilbehør, som kræver lidt mere opmærksomhed. Mange fordele ved at tilberede en flæskesteg i airfryerDer er flere fordele ved at tilberede flæskestegen i airfryeren. Foruden de perfekt sprøde svær og det lavere energiforbrug får du også en kortere tilberedningstid, når du laver din flæskesteg i airfryeren. En airfryer opvarmes nemlig markant hurtigere end en traditionel ovn.Og så er der naturligvis også mindre opvask, når du tilbereder din flæskesteg i airfryeren, hvor kun selve kurven skal rengøres efterfølgende – det er jo bestemt også værd at tage med. |
|
Opskriften er vist 14267 gange,
og udskrevet 377 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Anders H - 2024-02-05 15:28:01 I en airfryer bliver sværen altid sprød selv ved 180 grader og selv om stegen ikke står vandret. Jeg hælder kogende vand over først. Det åbner de ridsede sprækker sig, så der er plads til salt, og du har lidt væde til sovsen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne