Rådyrleverpostej
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrelever Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en kasserolle og inden det bliver brunt tilsættes melet, som kun lige skal røres sammen med smørret til en fast bolle.
Så tilsættes mælken langsomt, indtil der fremkommer en fast hvid sovs, som skal afkøles.
I mellemtiden hakkes lever og spæk to til fire gange sammen med løg og ansjoser/sild. Når sovsen er kold blandes den med det hakkede lever og spæk mm. Til sidst tilsættes krydderier og æg under kraftig piskning. Levermassen hældes op i en smurt form. Bacon eller røget flæsk kan eventuelt anbringes på toppen. Leverpostejen skal bages i vandbad ved 170 – 180 grader C. alm. ovn i 50 – 60 minutter. Hvis det er nødvendigt, kan overfladen efterbrunes et par minutter på 200 grader C. alm. ovn eller grill lige inden postejen tages ud af ovnen. Leverpostejen er velegnet til nedfrysning. Tips: Man kan også blande dyreleveren med svine- eller kalvelever i et hvilket som helst forhold der når op på de 500 gram lever til denne portion. |
|
Opskriften er vist 68211 gange,
og udskrevet 1939 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (30 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-08-02 21:44:58 Det blev en god leverposteg,første gang jeg lavede den er spæk udskiftet med 200 gram røget bacoñ. Lene - 2007-12-27 15:46:05 denne opskrift kan varmt anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne