Lancashire hotpot

Lancashire hotpot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lancashire hotpot, billede 4 Lancashire hotpot, billede 1 Lancashire hotpot, billede 2 Lancashire hotpot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kartofler
250 g.gulerødder
 salt
 peber
 
600 g.lammekød
200 g.lammenyre
2 løg
2 tsk.timian, tørret
 laurbærblade
 
6 dl.lammebouillon
1 spsk.worcestershire sauce
 
Opskrift:
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver. Løgene pilles og hakkes groft.

Kom halvdelen af kartoffelskiverne i et lag på bunden af et dybt ovnfast fad. Drys med salt og peber.

Lammekødet (gerne lammebov) skæres i grove tern. Lammenyren, renses og skæres i kvarter. Steg lammekødet og nyrer let i smørret og læg dem over kartoflerne.
Tilsæt løg og gulerødder og strø med timian og laurbærblade. Tilsæt lammebouillon og Worcestershire sauce. Kom resten af kartoflerne på toppen og strø med salt og peber efter behov.

Sæt låg på og kom fadet i en 180 grader varm ovn i 2 timer. Derefter tages låget af for at brune kartoflerne på toppen i ca. 15-20 min.

Serveres direkte fra fadet med årstidens grøntsager





karakterer:
Opskriften er vist 12537 gange,
og udskrevet 208 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-03-19 22:01:43
Næste gang vil jeg vende kødet i hvedemel inden jeg bruner kødet.