Varm leverpostej
Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alm. ovn:
Leverpostejen sættes i ovnen i foliebakken i 15-20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Mikroovn: Leverpostejen tages ud af foliebakken over i et serveringsfad som er egnet til mikroovnen. 4 min på fuld ved 900 W. Den varme leverpostej kan ikke tages med kniv så såt den på bordet med en ske ved. Rist gerne bacon i skiver på en tør pande, tages op på fedtsugende papir. Rist champignoner på samme pande. Og server til leverpostejen. |
Varm leverpostej - en klassiker på det danske bordLeverpostej har eksisteret lige siden 1847, hvor det blev opfundet af franskmanden F.L. Beauvais, dengang han boede i København. Førhen var leverpostej kun forbeholdt den rige samfundsklasse, da fremstillingen af postejen var en langsommelig proces. Men heldigvis revolutionerede køkkenredskaberne, hvilket gjorde leverpostej til allemandes spisen.Leverpostej kan både nydes kold og varm - og mange foretrækker en varm leverpostej på et stykke rugbrød. En hjemmelavet leverpostej gør sig godt til en omgang brunch i weekenden. Du kan med fordel lave farsen forinden og fryse den ned, så du blot skal varme leverpostejen i ovnen, når gæsterne ankommer. En klassisk varm leverpostej opskrift kan nemt varieres ved at tilføje egne personlige favoritter. Prøv for eksempel at tilføje fløde, ansjoser eller udskift svineleveren med kyllingelever eller lammelever. Tilbehør til varm leverpostejEn god skive hjemmelavet rugbrød eller andet groft brød går godt til en varm leverpostej med champignon og bacon. Du kan med fordel servere asier, syltede rødbeder eller syltede agurker sammen med rugbrødsmaden.FAQHvor lang tid skal en leverpostej varmes?Leverpostej skal varmes 15-20 minutter i ovnen på 200 grader C. hvis den kommer direkte fra køleskabet.Kan man varme leverpostej i mikroovn?Ja, man kan varme leverpostej i mikroovn. Giv postejen 4 minutter ved 900 W. |
Opskriften er vist 10889 gange,
og udskrevet 22 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne