Hyldedrik
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Højtid: Skt. Hans Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft og -skal samt sukker blandes og overhældes med kogende vand.
Stilles koldt og trækker 4-5 dage under låg.
Sigtes og hældes på flasker.
Sæt et par flasker i køleskabet, og frys resten ned, f.eks. i rensede mælkekartoner. Så slipper du for at bruge konserveringsmidler.
|
|
Opskriften er vist 92396 gange,
og udskrevet 2950 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (68 stemmer) |
|
Kommentarer randi - 2019-06-13 22:29:05 super opskrift. har brugt den i mange år, men jeg bruger rørsukker giver en flot gylden farve. tænker om man kan bruge citron saft i stedet for citroner. ??? Line, Hanne, Lars og Patricia - 2007-06-09 14:20:19 Hyldedrik er den bedste sommer drik man kan drikke især når hyldedrikken er kold Prometheus - 2007-06-06 12:28:58 Citronsyre skal opløses i KOLDT vand. Andrea Peetz - 2005-01-01 01:01:01 Spis en masse honning fra din lokale biavler gem de tomme plastbøtter frys din hyldedrikderi ,det er nemlig godt ,begge dele mig - 2005-01-01 01:01:01 der er godt nok meget sukker kim jacobsen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg bruger også 1/2 brun farin halv sukker, og 1 spsk. citronsyre og 1 spsk vinsyre Ellen Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg bruger den samme opskrift, men bruger ½ kg lys farin i stedet for sukkeret. Rikke Svendsen - 2005-01-01 01:01:01 Godt tip med mælkekartoner. Jeg var ved at løbe tør for tomme isembalager til årets forbrug. Lotte Svanholm - 2005-01-01 01:01:01 Det er nemmere at fryse det ned i isterningsposer så kan man nøjes med at tage lige det man skal bruge ud af fryseren |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne