Brunkål med medister
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidkålen snittes.
Sukker smeltes i en gryde ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret som bruser op, lige som til brunekartofler. Kålen hældes i gryden og brunes godt i nogle minutter. Medisteren kan lægges ned i kålen og koge med 10-15 minutter hvorefter den tages op, eller den kan koges for sig selv i en anden gryde. Kålen koger til den er godt mør, 1-1½ time. Normalt vil kålen afgive væde nok, men der kan spædes til med vand evt. fra medisterpølsen. Gryden må ikke koge tør. Brunkålen serveres med medister, rugbrød eller kartofler samt sennep og evt. rødbeder. |
|
Opskriften er vist 17530 gange,
og udskrevet 166 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2024-02-22 15:00:57 Jeg har brugt den flere gang og tilføjet hvad jeg havde af reelt kød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne