Brunkål med medister

Brunkål med medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Brunkål med medister, billede 4 Brunkål med medister, billede 1 Brunkål med medister, billede 2 Brunkål med medister, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Medisterpølse, rå 17 % fedt
   
Opskrift:
Hvidkålen snittes.

Sukker smeltes i en gryde ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret som bruser op, lige som til brunekartofler.
Kålen hældes i gryden og brunes godt i nogle minutter.

Medisteren kan lægges ned i kålen og koge med 10-15 minutter hvorefter den tages op, eller den kan koges for sig selv i en anden gryde.

Kålen koger til den er godt mør, 1-1½ time. Normalt vil kålen afgive væde nok, men der kan spædes til med vand evt. fra medisterpølsen. Gryden må ikke koge tør.

Brunkålen serveres med medister, rugbrød eller kartofler samt sennep og evt. rødbeder.





karakterer:
Opskriften er vist 19344 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14081 (3352 kcal)
KJ pr. Pers. 3520 (838 kcal)
Vægt ialt 3030 gram
Vægt pr. Pers. 757 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-22 15:00:57
Jeg har brugt den flere gang og tilføjet hvad jeg havde af reelt kød