Mørbrad i fad

Mørbrad i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :
Mørbrad i fad, billede 4 Mørbrad i fad, billede 1 Mørbrad i fad, billede 2 Mørbrad i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
   
200 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
200 gram Perleløg, frost
   
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
Opskrift:
Steg baconskiverne, og sæt dem til side. Puds mørbraden af for sener og fedt. Skær den i 2-3 cm skiver. Brun mørbradskiverne og krydr med salt, peber og lidt paprika. Læg dem i et ovnfast fad. Kom de flåede tomater i fadet, men gem væden til saucen.

Rist først løg og dernæst cocktailpølser i lidt smør. Kom det hele hen over tomaterne.

Brun champignonerne skåret i skiver. Tilsæt fløde og væden fra tomaterne. Kog det hele godt igennem, og hæld det i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 20-25. Knus baconskiverne over retten og server med ris eller kartoffelmos.





Beskrivelse:

Mørbradbøffer i fad - en favorit på middagsbordet

Mørbradbøffer i fad er en skøn dansk klassiker, som falder i mange danskeres smag. Retten kan nemt nydes som en hverdagsret, da en mørbradbøf i ovn passer sig selv. En af grundene til at mørbraden er en hverdagsfavorit er, at den er relativ billig sammenlignet med okse- eller kalvemørbrad, og så kan kødet tilberedes og anvendes i alskens retter. For at få den bedste smag frem i mørbraden er det vigtigt at krydre den godt med krydderier, salt og peber. Mange anvender desuden løg og champignon.

Mørbraden - et fedtfattigt og saftigt stykke kød

Grunden til at mørbraden er særlig mør, skyldes placeringen af mørbraden. Kødstykket er en muskel, som er placeret midt i grisen ved rygsøjlen. Musklen kommer derfor ikke i brug som grisens andre muskler. Det er vigtigt at håndtere mørbraden korrekt, da indholdet af bindevæv og fedt er minimalt. Du kan med fordel servere en omgang mørbradbøffer i fad, da mørbrad har et højt proteinindhold, som bidrager til en øget muskelmasse og vedligeholdelsen af knogler.

karakterer:
Opskriften er vist 47250 gange,
og udskrevet 666 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15924 (3791 kcal)
KJ pr. Pers. 3981 (947 kcal)
Vægt ialt 2475 gram
Vægt pr. Pers. 618 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 643 KJ (153 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu