Mørbrad i fad
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg baconskiverne, og sæt dem til side. Puds mørbraden af for sener og fedt. Skær den i 2-3 cm skiver. Brun mørbradskiverne og krydr med salt, peber og lidt paprika. Læg dem i et ovnfast fad. Kom de flåede tomater i fadet, men gem væden til saucen.
Rist først løg og dernæst cocktailpølser i lidt smør. Kom det hele hen over tomaterne. Brun champignonerne skåret i skiver. Tilsæt fløde og væden fra tomaterne. Kog det hele godt igennem, og hæld det i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 20-25. Knus baconskiverne over retten og server med ris eller kartoffelmos. |
Mørbradbøffer i fad - en favorit på middagsbordetMørbradbøffer i fad er en skøn dansk klassiker, som falder i mange danskeres smag. Retten kan nemt nydes som en hverdagsret, da en mørbradbøf i ovn passer sig selv. En af grundene til at mørbraden er en hverdagsfavorit er, at den er relativ billig sammenlignet med okse- eller kalvemørbrad, og så kan kødet tilberedes og anvendes i alskens retter. For at få den bedste smag frem i mørbraden er det vigtigt at krydre den godt med krydderier, salt og peber. Mange anvender desuden løg og champignon.Mørbraden - et fedtfattigt og saftigt stykke kødGrunden til at mørbraden er særlig mør, skyldes placeringen af mørbraden. Kødstykket er en muskel, som er placeret midt i grisen ved rygsøjlen. Musklen kommer derfor ikke i brug som grisens andre muskler. Det er vigtigt at håndtere mørbraden korrekt, da indholdet af bindevæv og fedt er minimalt. Du kan med fordel servere en omgang mørbradbøffer i fad, da mørbrad har et højt proteinindhold, som bidrager til en øget muskelmasse og vedligeholdelsen af knogler. |
Opskriften er vist 47241 gange,
og udskrevet 666 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne