Sønderjyske æbleskiver fra Tønder

Sønderjyske æbleskiver fra Tønder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 90 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maria

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
7.5 dl.Mælk
150 g.margarine
9 æg
6 spsk.Sukker
600 g.hvedemel
1.5 tsk.Kardemomme
 
500 g.svesker
 
100 g.svinefedt
100 g.margarine
 
Opskrift:
Rør gæren ud i ca. 38 graders varm mælk.
Del æggene, blommerne i en skål og hviderne i en anden.
Kom sukker i æggeblommerne og rør til en æggesnaps.
Pist æggehviderne til en stiv masse.
Kom æggesnapsen op i gæren, mælken og margarinen, tilsæt mel og kardemomme og pisk dejen sammen.
Vend den stive æggemasse i dejen og til dejen til hævning i ca. 20 min, når massen er uden klumper fra æggehviden.

Sveskerne kommes i en gryde med 2 dl. Vand og bringes i kog. Rør jævnligt i gryden.
Kom mere vand i lidt efter lidt, til det giver en grov udgave af sveskegrød.

Smelt svinefedtet og margarine i en lille gryde, så det er klar til bagningen.







karakterer:
Opskriften er vist 7480 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu