Jødekager, glutenfri

Jødekager, glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 50 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Jødekager, glutenfri, billede 4 Jødekager, glutenfri, billede 1 Jødekager, glutenfri, billede 2 Jødekager, glutenfri, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Majsmel
100 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Majsmel, kartoffelmel og hjortetaksalt blandes. Fedtstoffet smuldres heri. Sukker blandes i. Dejen æltes sammen med ægget.
Dejen kan rulles til pølser på ca. 6 cm. i diameter som lægges i køleskab mindst natten over.

Når de skal bages skæres de i tynde skiver. pensles med sammenpisket æg, drysses med kanelsukker og evt. hakkede mandler på midten.

Bages 7-8 min ved 200 grader C alm. ovn.

Tips:

Det er nødvendigt at skære disse glutenfrie jødekager tykkere ud end almindelige jødekager da dejen smuldre nemmer. Og derfor skal de også bage længere end de med almindeligt hvedemel.





karakterer:
Opskriften er vist 3443 gange,
og udskrevet 80 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11587 (2758 kcal)
KJ pr. stk. 231 (55 kcal)
Vægt ialt 690 gram
Vægt pr. stk. 13 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1679 KJ (399 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 20.5 gram
Kulhydrat 49.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu