Klargøring af oksehøjreb
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksehøjreb skæres af den øverste del af ryggen, og er på 6-8 ribben, som bla. Indeholder oksefilet og fedtlag/kappe, selve ryggbenet skal være skåret af så det kun sider på ribben, dette letter også udskæringen ved servering.
Den øverste del af højrebet mod hovedet er den tykkeste del og indeholder også noget mere ureelt kød men er bestemt ikke ringer, denne del skal dog have noget længere stegetid end den del længere nede mod bagenden, måske den dobbelte stegetid. I forhold til stegning i almindelige husholdninger har dette dog ikke den helt store betydning ud over tiden da de fleste ovne ikke man tage et helt oksehøjreb. Skulle du stege et helt oksehøjreb kan den tynde del dækkes til med stanniol, våde viskestykker og evt. saltpude for at få ens stegning. På oksefileten sider der en lang sene, og i den øverste ende en nakkesene som vi ikke ønsker at spise. Derfor løftes fedtet af i den ene side, så vi kan komme ned til senen, men uden at fedtet skæres af. Senen skæres så af og fedtet lægges tilbage over kødet Hvis oksehøjrebet er uden ben kaldes det for højrebsfilet |
|
Opskriften er vist 6074 gange,
og udskrevet 84 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne