Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Rusland

RuslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Boeuf Stroganoff , billede 4 Boeuf Stroganoff , billede 1 Boeuf Stroganoff , billede 2 Boeuf Stroganoff , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød i strimler Oksekød i strimler skæres af skært oksekød.

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 tsk. Paprika, delikatesse
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet, gerne af 2 gange. Tag kødet op.
Brun de hakkede løg i den anden halvdel af fedtstoffet.

Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomatpure, paprika, bouillon og fløde. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet.
Rør i gryden ind i mellem og hold øje med at gryden ikke koger tør, tilsæt 2 dl. vand af gangen hvis der mangler.

Når kødet er næsten mørt kommes champignon skåret i mindre stykker, halve eller kvarte alt efter størrelse. Koger med 15-20 minutter.

Cremefraiche tilsættes og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk. sherry eller hvidvin.

Serveres med kartoffelmos, men pasta kan også bruges.

Tips:

Oksekød i strimler på 1*1 og ca. 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår.





karakterer:
Opskriften er vist 4317 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13752 (3274 kcal)
KJ pr. Pers. 3438 (818 kcal)
Vægt ialt 1873 gram
Vægt pr. Pers. 468 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 734 KJ (174 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu