|
600 |
gram |
Oksekød i strimler600 gram Oksekød i strimler Oksekød i strimler skæres af skært oksekød.
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|
300 |
gram |
Løg, pillet vægt300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
2 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
1 |
tsk. |
Paprika, delikatesse1 tsk. Paprika, delikatesse
|
2 |
dl. |
Oksebouillon2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Piskefløde2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
70 |
gram |
Tomatpure, koncentreret70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
|
|
|
200 |
gram |
Champignoner, renset vægt200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
|
|
|
2.5 |
dl. |
Cremefraiche 38%2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Sherry. tør Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet, gerne af 2 gange. Tag kødet op.
Brun de hakkede løg i den anden halvdel af fedtstoffet.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomatpure, paprika, bouillon og fløde. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet.
Rør i gryden ind i mellem og hold øje med at gryden ikke koger tør, tilsæt 2 dl. vand af gangen hvis der mangler.
Når kødet er næsten mørt kommes champignon skåret i mindre stykker, halve eller kvarte alt efter størrelse.
Koger med 15-20 minutter.
Cremefraiche tilsættes og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk. sherry eller hvidvin.
Serveres med kartoffelmos, men pasta kan også bruges.
Tips:
Oksekød i strimler på 1*1 og ca. 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår.
|