Kalkunbryst i fad med bacon

Kalkunbryst i fad med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt af : Zelander

Indsendt :      Red :
Kalkunbryst i fad med bacon, billede 4 Kalkunbryst i fad med bacon, billede 1 Kalkunbryst i fad med bacon, billede 2 Kalkunbryst i fad med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Kalkunbryst
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
200 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Du tager enten et ildfast fad eller en dyb bradepande og ligger kalkunstegen i midten af fadet/bradepanden.
Så overtrækker du kalkunbrystet med bacon, så stegen er helt dækket til.

Cocktailpølserne lægges rundt om brystet i bunden af fadet, derefter skærer du tomater i både og ligger ved, det samme gør du med champignon og løg. Derefter skærer du ekstra bacon ud og ligger ved det resterende (rundt om stegen) Derefter hælder du hønsebouillon ved. Stegen skal have ca. 1 time til 1.5 time i ovnen ved ca. 180-200 grader i varmluftovn.

Risene koges og retten serveres.

Tips:

Retten smager fantastisk!





karakterer:
Opskriften er vist 158917 gange,
og udskrevet 2432 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15772 (3755 kcal)
KJ pr. Pers. 3943 (938 kcal)
Vægt ialt 3670 gram
Vægt pr. Pers. 917 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 429 KJ (102 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-19 17:21:04
Jeg syntes det smagte skønt. Jeg tilføjede madlavningsfløde 7%. Min mand tog 2 portioner. Tror jeg vil prøve med kyllingefilet næste gang.

  -   2018-10-31 07:59:43
Meget lækker og nem ret. Smagte fantastisk og alle grøntsager spillede godt sammen. Tak for den!

  -   2018-10-24 20:41:30
Opskriften er en rigtig god idé, og giver inspiration til videreudvikling af retten. Som flere har antydet, så er champignon og cocktailpølser i overkanten pga champignon bliver gummiagtige og der er risiko for at cocktailpølserne flækker. Begge dele undlod jeg og nøjedes med løg og tomater, begge skåret i kvarte og lagt ved. Jeg lagde tomaterne ved, da brystet havde ca. 20 min stegetid tilbage, for at undgå at de blev for 'smattede' og istedet for at pakke kalkunbrystet ind i bacon, lagde jeg bacon i tern ovenpå brystet, hvilket gav et ret raffineret udtryk. Jeg serverede retten med ris, som anbefalet herover og en fantastisk sursød-sauce til og det smagte himmelsk. Tak for inspirationen til forfatteren af opskriften. Big thumbs!

  -   2018-09-11 20:58:54
det hedder ikke "ligger" men lægger i flere tilfælde

  -   2017-02-11 16:03:41
1-1,5 time ??? Hvordan ved man hvornår den er færdig ?

  -   2017-02-05 12:41:01
Det er ikke en god opskrift. Der er alt for mange grøntsager, de rækker over kanten på en almindelig bradepande. Champignonerne bliver gummi i væden. Cocktailpølserne sprækker, alle som en, hvad skal de gøre godt for? 2 pakker bacon er rigeligt. Retten svømmer i væde bagefter.

  -   2016-07-10 18:23:09
God opskrift, men prøv at bruge bogstavet æ. Det hedder LÆGGER ikke ligger. Brugt 3 gange i opskriften (en gang er det stavet rigtigt, så det kan lade sig gøre)Jeg gider ikke udskrive en opskrift med sådan en fejl.

  -   2016-05-23 00:38:08
Hvis man elsker sovs og lækker kød er det ikke den rigtige opskrift

  -   2016-02-26 15:31:33
centrum temp?

  -   2016-02-11 11:00:26
Fantastisk ret! Den er mumsfillibabahurra

  -   2014-11-24 17:08:10
Dette er en familie ret som sidder lige i "skabet" og alle elsker denne ret. Vi varierer den med chili og hvidløg, alt efter hvem der kommer og spiser med.