Flæskesteg sous vide
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
Stegen krydres med salt og lægges i vakuumpose, læg evt. med et par laurbærblade ved også. Vandet opvarmes til 59 grader C. og stegen skal tilberedes ca. 7 timer heri. Tag stegen op, saften fra posen hældes i skål eller gryde, den bruges til sovs, gelatine udtræk skrabes af sværen, den kan evt. overhældes med kogende vand inden den duppes tør. Sværen gnides med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Sæt flæskestegen i en varm ovn på midterste rille, gerne så stærk varme som muligt og gerne varmluftsovn og steg den 20-30 minutter til sværen er sprød, men hold godt øje med den så den ikke bliver sort. |
|
Opskriften er vist 3163 gange,
og udskrevet 57 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne