Blomkålsgratin med bacon
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød/møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op (gem noget kogevand til senere).
Bacon i tern steges i en tør gryde. Tages op. I samme gryde smeltes smør sammen med baconfedt, tilsæt mel og bag grundigt igennem. Hæld kogevand fra blomkålen og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst bacontern og blomkålshovederne i. Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Servering: Server f.eks. med en tomatsovs eller tomatketchup og evt. sprødstegte baconskiver. |
|
Opskriften er vist 16290 gange,
og udskrevet 644 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne