Osso buco 05

Osso buco 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :
Osso buco 05, billede 4 Osso buco 05, billede 1 Osso buco 05, billede 2 Osso buco 05, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 Laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær gulerødder, og porrer i skiver. Skær løg i tern og hvidløg i små stykker.

Skær ridser i ydersiden af osso buco stykkerne, så de ikke buer, når de bliver brunet. Krydr osso bucoen med salt og peber. Brun kødet i lidt smør, og tag det op af gryden.

Svits alle grøntsagerne til de er klare. Kom osso bucoen tilbage i gryden.

Tilsæt vin, flåede tomater bouillonterning og laurbærblad. Lad gryden simre for svag varme 2-2½ time eller til kødet er helt mørt. Smag til med salt og peber.

Servér retten i gryden med varme flute.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 31811 gange,
og udskrevet 1014 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14147 (3368 kcal)
KJ pr. Pers. 3536 (842 kcal)
Vægt ialt 3526 gram
Vægt pr. Pers. 881 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu