Andesteg på rotisserie i kuglegrill
Hovedingrediens : And - And hel Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dagen før:
Efter optøning tages anden ud af indpakningen indmaden tages ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Vingespidserne klippes af og anden tørres med køkkenrulle. anden lægges tilbage i køleskabet uden at blive dækket til. På dagen: Start kullene op, regn med ½-1 time. Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med æbler og svesker. Luk med kødnåle. Spydet stikkes gennem anden og gaflerne spændes godt. Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem til opsamling af fedt, evt. til sovs. Spydet sættes i rotisserien som startes og læg låget på. Anden grilles 2-2½ time ved ca. 200 grader C. Kontroller, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar. Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter før partering. Tips: Stegetid: 20-25 min. pr. halve kilo |
|
Opskriften er vist 4928 gange,
og udskrevet 64 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne