Andesteg på rotisserie i kuglegrill

Andesteg på rotisserie i kuglegrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Andesteg på rotisserie i kuglegrill, billede 4 Andesteg på rotisserie i kuglegrill, billede 1 Andesteg på rotisserie i kuglegrill, billede 2 Andesteg på rotisserie i kuglegrill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.hel and
 Groft salt
 peber
 
Opskrift:
Dagen før:
Efter optøning tages anden ud af indpakningen indmaden tages ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Vingespidserne klippes af og anden tørres med køkkenrulle. anden lægges tilbage i køleskabet uden at blive dækket til.


På dagen:
Start kullene op, regn med ½-1 time.

Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med æbler og svesker. Luk med kødnåle. Spydet stikkes gennem anden og gaflerne spændes godt.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem til opsamling af fedt, evt. til sovs. Spydet sættes i rotisserien som startes og læg låget på. Anden grilles 2-2½ time ved ca. 200 grader C.

Kontroller, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst - kødsaften skal være klar.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter før partering.

Tips:

Stegetid: 20-25 min. pr. halve kilo





karakterer:
Opskriften er vist 4994 gange,
og udskrevet 65 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu