Koldhævet vandkringle

Koldhævet vandkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
500 g.hvedemel
200 g.smør
2 tsk.kardemomme
25 g.gær
2 ½ dl.mælk
3 æg
75 g.sukker
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 ½-3 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland kardemomme i. Rør gæren glat med lidt mælk og hæld det i sammen med resten af mælken. Pisk æg og sukker lyst og skummende og hæld det i. Rør dejen godt sammen og lad den hæve, tildækket, køligt, i 4-5 timer.

Ælt den let sammen, del den og tril den til to stænger, der lægges på plade med bagepapir. Trykkes flade, ca 12 cm brede. Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Pensles med vand og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 min.

Afkøles på plade. Rør glasuren og bred den på den afkølede kage.





karakterer:
Opskriften er vist 37044 gange,
og udskrevet 661 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu