Paprikasovs
Hovedingrediens : Krydderurter - Paprika Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Baconskiverne skæres i tern og løget hakkes fint.
Svits løg og bacon i en gryde i smørret. Tilsæt mel og paprika og rør det ind i fedstoffet. Tilsæt tomatpure, vand og fløde og lad sovsen koge i 10 min. |
PaprikasovsDen smagfulde sovs fra paprikagryde kan få de flestes mundvand til at løbe, så hvorfor ikke lave en paprikasovs og servere den til andre kødretter? Den klassiske sovs går godt til både stegt såvel som kogt kød, og egner sig særligt til svinekød og fjerkræ. Ønskes en mere pikant og kraftigere sovs, øger du blot mængden af paprika.Hvad er paprika?Paprika er et populært krydderi, som er lavet af tørrede og knuste kernefri peberfrugter. Ungarn er kendt for at fremstille verdens bedste paprika, og det er ikke helt uden grund, da landets regioner tilbyder nogle yderst gunstige forhold at dyrke peberfrugterne i. Krydderiet kommer i flere variationer, og kan derfor tilfredsstille hver en smag, uanset om man er til mild, sød, røget eller stærk. Sundhedsmæssigt indeholder paprika både C- og A-vitamin, Salicylsyre og Capsaicin, og skulle efter sigende have en anti-inflammatorisk effekt. For at bevare paprikas karakteriske smag, bør det røde krydderi opbevares tørt, mørkt og i en lufttæt beholder. |
Opskriften er vist 37506 gange,
og udskrevet 259 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Michael - 2021-05-28 11:24:11 Den blev god, havde tilsat en lille smule spidskommen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne