Røget laksemousse med salat og spinatcreme

Røget laksemousse med salat og spinatcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.røget laks
1 lilleskalotteløg
0.5 citron
2.5 dl.piskefløde
3 Husblas, blade
25 g.blødt smør
 
 sovsen:
2.5 dl.cremefraiche 18%
100 g.frisk spinat eller 50 g. frossen
 fiskefond
 
 garniture:
 Små salater f.eks. feldsalat, det inderste af hoved- eller Friseesalat
1 bdt.dild
 
Opskrift:
Befri laksen for skind og ben. Hak den gennem de fine huller i kødhakken. Rør den herefter med det bløde smør og tilsæt blancherede og finthakkede skalotteløg. Pisk fløden godt og tilsæt den håndvarme udblødte, smeltede husblas.

Tilsæt nu laksemassen saften af citronen. Smag evt. til med salt og peber. Vend den piskede fløde forsigtigt i. Kom massen i en form eller en skål, og stil den i køleskab natten over.

Rib spinaten, skyl den, og sautér den så med lidt smør, salt og peber. Tilsæt lidt fiskefond/vand og kog den godt igennem. Blend den fint med en anelse af væden ved. Indkog kraftigt. Rør creme fraichen med den afkølede spinat, salt og peber.

Anret sovsen i bunden af tallerkenen. Læg en til tre ovale kugler af den røgede mousse midt på, og pynt med de istandgjorte salater og en kvist dild

Anretning:
Sæt laksemoussen op i ovale kugler med en ske dyppet i kogende vand. Anret evt. med små trekanter af toastet brød.





karakterer:
Opskriften er vist 22414 gange,
og udskrevet 462 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu