Porrer i fad med fars

Porrer i fad med fars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lars

Indsendt :      Red :
Porrer i fad med fars, billede 4 Porrer i fad med fars, billede 1 Porrer i fad med fars, billede 2 Porrer i fad med fars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
Opskrift:
Porrerne renses og skæres i skiver a ca. 1-2 cm. (brug evt. dybfrosne). Kommes i kogende vand. Gives et kort opkog og hældes i en si. Lad dem dryppe godt af, og læg dem i bunden af et ildfast fad.

Det hakkede kød røres sammen med de øvrige ingredienser og lægges over porreskiverne. Dæk farsen med baconskiver og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 min.

Tips:

Kan serveres med god groft brød, men personligt foretrækker jeg stuvede eller gratinerede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 100236 gange,
og udskrevet 1819 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7055 (1679 kcal)
KJ pr. Pers. 1763 (419 kcal)
Vægt ialt 1488 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 474 KJ (112 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 6.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-30 06:29:07
Man kan lave en hvid sovs af vandet, som porrerne er kogt i. Og så spise kartofler og evt. rødbeder til.

  -   2013-02-19 19:03:37
Dejlig velsmagende hverdagsret.

  -   2012-09-18 10:45:14
ideen med at lave farserede porer i fad istedet for at bøvle med at komme farsen om porrestykker, er rigtig god. det er meget nemmere. jeg snød lidt og brugte frikalet til farsen og bacontern ovenpå, det smagte virkelig godt.