Fish baked in a bag - fisk bagt i staniol

Fish baked in a bag - fisk bagt i staniol, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Abbore

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 aborrefilet eller 2 victoriafisk (udbenet)
1 fennikel
1 rødløg
 Frisk basilikum og dild
 Tør basilikum, persille og dild kan også anvendes
1 citron
1 appelsin
1 dl.piskefløde
1 dl.hvidvin
1 salt
 citronpeber
 
Opskrift:
Ovnen sættes til opvarmning, 200 grader.
Fennikel og rødløg skæres i tern.
Ca. Over 1m stanniol (den skal foldes en gang med det samme)
Grøntsagerne placeres mit på den foldet stanniol.
Herefter skal fisk placeres ovenpå og der bruges en halv citron til citronsaft som hældes på fisk.
Fisk krydderes med krydderier, herefter rives appelsinskind ovenpå og der lægges et par skiver af citronen.
Æg sammenpiskes og bruges til kanterne af stanniol. Så skal der foldes endnu engang stanniol over retten og siderne af stanniol foldes endnu mere.
Ved slutning af den foldede "pose" skal der hældes piskefløde og hvidvin forsigtigt ind i posen hvor den derefter lukkes tæt med resten af det sammenpisket æg.
"posen" placeres nænsomt på en bradepande (gerne på bagepapir indunder hvis der nu sprænger hul ved de foldede sider)
30 minutter på 200 grader. Posen bliver tyk, men det er normalt, der skal ikke prikkes hul i!
Serveres med kartofler eller groft brød.

Tips:

Retten er meget varm så derfor prikkes der forsigtigt hul efter man har taget den ude af ovnen. Piskefløde, citronsaft og hvidvin i posen giver en dejlig sauce til retten. De citronskiver der er på fisk holder krydderier på plads. Denne ret har jeg set Jamie Oliver lave. Jeg har bare ændret den efter egen smag. Aborre er svært at få fatte i DK. Viktoriafisk er en fremragende erstatning.





karakterer:
Opskriften er vist 6610 gange,
og udskrevet 124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-10 08:57:30
Har lige forsøgt at lave retten for første gang med aborrefilet. Viktoriafisk er bedst i retten da aborre er lidt mere sej.