Gløgg og æbleskiver
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ekstrakt:
Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de resterende dele i 5 minutter. Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig Ekstrakt. Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter Ekstrakt tilsættes lidt efter lidt. Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes Ekstrakt i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret. Det er en smagssag. Gløggen serveres i glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede, smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed er bløde og lækre. Den skal selvfølgelig nydes varm. Æbleskiver: Lun mælken lad smørret smelte heri. Opløs gæren i en lille smule kold mælk og kom den i mælke/margarine blandingen. Rør æggeblommerne i og derefter mel sukker salt og citronskal. røres godt sammen. Hviderne piskes stive og vendes i dejen. Skal hæve ca. ½ time. Bages i margarine i æbleskivepande vendes ofte. Prøv med strikkepind om de er gennembagt. |
|
Opskriften er vist 3617 gange,
og udskrevet 60 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne