Nem Fondant - Sugarpaste
Indsendt af : Dmax Indsendt : Red : |
|
|
Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn eller over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske eller pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske eller dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat. Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet. Udrulning: Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber Tips: Farvning af fondant: Til farvning af fondant kan du godt bruge alm. frugtfarve. Men de kan ikke give klare farver og gør fondantet klistret, hvis de blandes i den færdige fondant. Jeg bruger pastafarver. De kan købes i kagebutikker (søg fx. på nettet) Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Hvis det kun er mindre mængder, der skal farves, så kommes farven bare i den lille portion, og æltes godt ind. Variation 1: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt! Variation 2: Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag. Tips: nemt at lave flotte kage-figurer af. |
|
Opskriften er vist 20670 gange,
og udskrevet 366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-09-15 19:23:44 Dejlig nem opskrift, fantastisk lækker at arbejde med. Dmax - 2011-10-06 11:45:49 En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne