Coq au vin 02

Coq au vin 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :
Coq au vin 02, billede 4 Coq au vin 02, billede 1 Coq au vin 02, billede 2 Coq au vin 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
4 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Laurbærblade
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
evt. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

evt. Kulør
   
Opskrift:
kyllingen parteres og brunes i lidt smør. Krydr med salt og peber. Herefter tilsættes de hele skalotteløg, gulerødder og porrer i skiver, laurbærblade samt hvidløg i mindre stykker.

Rødvin (Ikke for sød) skænkes ved og kyllingen dampes mør under låg, ved svag varme ca 45 min. Ca 10 min inden retten er færdig, tilsættes de rensede halverede champignon.

Sovsen kan evt jævnes med lidt mel samt tilsættes lidt kulør.

Serveres med ris og evt. flute.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Coq au vin

karakterer:
Opskriften er vist 24922 gange,
og udskrevet 475 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9770 (2326 kcal)
KJ pr. Pers. 2442 (581 kcal)
Vægt ialt 3337 gram
Vægt pr. Pers. 834 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 292 KJ (69 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-03 08:50:33
Du kan sagtens bruge bouillon, men alkoholen forsvinder hvis det kommer i kog

  -   2016-12-13 20:21:47
Når nu man ikke indtager alkohol, kan man så bruge en mindre mængde balsamico samt bouillon i stedet?

  -   2011-11-01 18:12:49
For meget rødvin. Brug hvidvin eller 1 glas rød + hønsebouillon. Ellers er den god - men oprindelsen er Frankrig, især bourgogne-distriktet.