Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Æbletærte med marcipan, billede 4 Æbletærte med marcipan, billede 1 Æbletærte med marcipan, billede 2 Æbletærte med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Marcipanfyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Ren rå marcipan
1.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Æblefyld:
250 gram Æbler, skrællet vægt 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Det ene æg piskes sammen med en gaffel, på den måde kan det deles i 2 halve.

Alle ingredienserne til mørdejen æltes sammen.
Tør køkkenbordet med en fugtig klud og læg et stykke vitawrap, læg mørdejen herpå og endnu et stykke vitawrap over og rul nu mørdejen ud imellem de to stykker så det passer til en tærteform 23 cm. diameter. Fjern det øverste stykke vitawrap og brug det nederste stykke til at løfte dejen over tærteformen og pres dejen forsigtigt ud i kanterne inden du fjerner vitawrapppen.

Marcipanfyld:
Rør smør, sukker, revet marcipan og æg til en ensartet masse som fordeles i bunden af tærten.

Æblefyld:
Æblerne skrælles og halvers. Kærnehuset fjernes og de skæres i tynde skiver.
Æblestykkerne vendes i sukker blandet med kanel og lægges taglagt over marcipanfyldet, evt. overskydende sukker drysses over æblerne.

Tærten bages på næstnederste rille i en 180 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.

Kan serveres med en god klat flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 16380 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14540 (3462 kcal)
KJ pr. Pers. 1817 (432 kcal)
Vægt ialt 1016 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1430 KJ (340 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 36.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu