Æbletærte med marcipan
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Det ene æg piskes sammen med en gaffel, på den måde kan det deles i 2 halve.
Alle ingredienserne til mørdejen æltes sammen. Tør køkkenbordet med en fugtig klud og læg et stykke vitawrap, læg mørdejen herpå og endnu et stykke vitawrap over og rul nu mørdejen ud imellem de to stykker så det passer til en tærteform 23 cm. diameter. Fjern det øverste stykke vitawrap og brug det nederste stykke til at løfte dejen over tærteformen og pres dejen forsigtigt ud i kanterne inden du fjerner vitawrapppen. Marcipanfyld: Rør smør, sukker, revet marcipan og æg til en ensartet masse som fordeles i bunden af tærten. Æblefyld: Æblerne skrælles og halvers. Kærnehuset fjernes og de skæres i tynde skiver. Æblestykkerne vendes i sukker blandet med kanel og lægges taglagt over marcipanfyldet, evt. overskydende sukker drysses over æblerne. Tærten bages på næstnederste rille i en 180 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter. Kan serveres med en god klat flødeskum. |
|
Opskriften er vist 16380 gange,
og udskrevet 220 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne