Paprikagryde med kartoffelmos

Paprikagryde med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Paprikagryde med kartoffelmos, billede 4 Paprikagryde med kartoffelmos, billede 1 Paprikagryde med kartoffelmos, billede 2 Paprikagryde med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
   
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bacon skæres i strimler og ristes i en tør gryde. Løftes op i skål eller tallerken.

Mørbraden skæres i 1½ cm. Skiver som bankes let. Krydres med salt og peber og vendes i mel. Brunes i baconfedtet og tages op til baconen.

Løg i grove tern og peberfrugt i strimler gem lidt til pynt ristes i overskydende baconfedt . Tilsættes tomatpure, paprika og svinebouillon og lad det koges 5 min.

Tilsæt piskefløde og kog yderligere 5 minutter.

Tilsæt mørbrad, bacon og champignon i skiver og kog i 10 min.

Tilsæt cocktailpølser og kog yderligere 5 minutter til pølserne er varme.


Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter til e er meget møre.

Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.





Beskrivelse:

Paprikagryde med kartoffelmos

De fleste vælger at servere ris til den klassiske danske ret paprikagryde, men prøv i stedet at erstatte risen med en god gammeldags kartoffelmos. Det kræver lidt ekstra arbejde at lave kartoffelmos, men resultatet er det hele værd, og falder med garanti i alles smag rundt om middagsbordet.

Kartoflen - en god gammeldags spise

Kartoflens historie stammer helt tilbage fra Sydamerika, hvor den har været dyrket i mere end 3000 år. Vi kan derimod takke de franske huguenotter, for at bringe kartoflen til det danske land tilbage i 1700-tallet. Kartofler anvendes i mange hverdagsretter, og det er ikke uden grund. Kartoflen er mættende, indeholder mange kostfibre, og er samtidig kalorielet sammenlignet med ris og pasta. Indholdet af vitaminer og mineraler er højt, hvilket gør kartoflen til en sikker vinder rundt om middagsbordet. Kartoflen kan anvendes i et utal af opskrifter og tilberedes på mange måder heriblandt i ovnen, som mos, stegte på panden, kogte og revet. Så snart rodfrugten er tilberedt, kan den spises både varm og kold.

karakterer:
Opskriften er vist 5321 gange,
og udskrevet 101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19351 (4607 kcal)
KJ pr. Pers. 4837 (1151 kcal)
Vægt ialt 3799 gram
Vægt pr. Pers. 949 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 509 KJ (121 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu