Dal
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Jacob H Indsendt : Red : |
|
|
Skyl linserne læg i en mellemstor gryde. Tilsæt cirka en liter vand. Bring det i kog og lad det simre i cirka 45 minutter. Linserne skal være blød, men ikke moset.
Varm olien i en lille gryde ved medium varme. Tilsæt spidskommen og rør. Kog og rør i cirka et minut. Kommen vil give en rødbrun farve og udsender en vidunderlig duft. Tilsæt hvidløg i olien med spidskommen og kog og rør i ca. et minut. Tilsæt de øvrige krydderier til olien og fortsæt madlavning og omrøringen i et ekstra minut. Rør i en 1,5dl væske fra linserne og lad det simre i et par minutter til for at blande smagen. Rør krydderiblandingen ind i linserne. Serveres med ris. Tips: Bemærk: For at få den autentiske indiske smag er det absolut nødvendigt at koge krydderierne i olien som beskrevet ovenfor. Man må ikke springe denne vigtige del af opskriften over! Hvis man tilsætter krydderierne i linserne direkte vil ikke give den samme lækre karakteristiske indiske smag. |
|
|
Opskriften er vist 6292 gange,
og udskrevet 97 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-04-12 18:50:59 Har ser Dal blive lavet i Pakistan, men havde desværre ikke tid til at se andet end begyndelsen og det var at knuse hvidløg i en morter. Til gengæld kan jeg fortælle at Dalén ikke blev serveret før ved 16 - 17 tiden. venlig hilsen Anne Boe |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne