Paprikagryde med oksekød

Paprikagryde med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Paprikagryde med oksekød, billede 4 Paprikagryde med oksekød, billede 1 Paprikagryde med oksekød, billede 2 Paprikagryde med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 spsk. Paprika, delikatesse
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
  Melbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kødet skæres i strimler, brunes i olie af et par gange og tages op.

I samme gryde smeltes smørret og hakkede løg og peberfrugt i strimler svitses heri til løgene er klare.

Nu tilsættes kødet, paprika, tomatpure og bouillon. Koges op og låget lægges på og retten småkoger til kødet er mørt 1-1½ time.

Når kødet er næsten mørt tilsættes champignon i skiver og retten koger yderligere 15 minutter.

Retten jævnes med smørbolle af mel og smør der røres sammen og tilsæt lidt af smørbollen af gangen til tilpas tykkelse. Smages til med salt.

Serveres med kartoffelmos eller spaghetti.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





Beskrivelse:

Paprikagryde med oksekød

Hvis du ønsker at give den klassiske paprikagryde med svinemørbrad et twist, kan du udskifte svinekødet med strimler af smagfuld oksekød.

Oksekød - en af favoritterne

Oksekød ligger mange danskeres hjerte nær, og har igennem årenes løb indgået i mange af middagsfavoritterne. Oksekød indeholder meget smag, hvilket er en af årsagerne til, at mange danskere foretrækker det alsidige kød, som kan anvendes i mange retter og sammenhænge. Ernæringsmæssigt indeholder det kalorielette oksekød essentielle aminosyrer, proteiner, jern samt vigtige vitaminer og mineraler. Fedtindholdet varierer alt efter hvilken udskæring man går efter, og hvilken type kvæg der er tale om. Kødet fra køledisken stammer typisk fra malkekvæg, som i bund og grund er avlet til at producere mælk. Muskelindholdet er lavere, og dette kan både smages og ses i strukturen. Ønskes kødkvæg af bedre kvalitet, skal man gå efter racerne Angus, Hereford, Limousine og lignende. Mange nyder en rosastegt bøf. Hygiejnisk set må oksestege og bøffer gerne steges røde og rosa, da bakterierne sidder i overfladen, og derved dræbes i forbindelse med varmen.

karakterer:
Opskriften er vist 13119 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8799 (2095 kcal)
KJ pr. Pers. 2199 (523 kcal)
Vægt ialt 2102 gram
Vægt pr. Pers. 525 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 418 KJ (99 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu