Paprikagryde vegetar
Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kidneybønnerne skylles grundigt inden de dækkes med koldt vand og bløder op i 10-12.
De drænes og bringes i kog i frisk vand og koger ca. 1 time til de er møre. Løg og peberfrugt i grove tern og finthakket chilipeber ristes i olivenolie. Tilsættes tomatpure, paprika, spidskommen, hvedemel og skivede champignon og det svitse med 2 min. Tilsæt de drænede kidneybønner bouillon og piskefløde og kog 5 minutter. Serveres med brød, ris eller kartoffelmos. Tips: Hvis der bruges kidneybønner på skal der bruges ca. 500 g. drænet vægt. Ønsker man at lave den vegansk kan piskefløden skiftes ud med sojafløde og eller grøntsagsbouillon, og den skal formentlige have lidt ekstra mel for at jævne. |
Paprikagryde VegetarHovedingrediensen i den klassiske paprikagryde er svinemørbrad, men hvis du i stedet ønsker en vegetarisk udgave af den smagfulde ret, kan du nemt udskifte mørbraden med eksempelvis kidneybønner.Kidneybønner - en næringsrig kildeDe små røde bønner ser ikke ud af meget, men kidneybønner er spækket med et højt indhold af fibre og proteiner, og er derfor en god energikilde til kroppen. Kostfibre er godt for fordøjelsen, og giver en god mæthedsfornemmelse. Kidneybønner indeholder mange vitaminer og mineraler, heriblandt B-vitamin, kalk, kalium, jern og zink. Desuden indeholder de røde bønner folat, som er særlig gavnligt for huden og de røde blodlegemer. De klassiske kidneybønner er kendetegnet ved sin røde farve, men de kan også fås i andre farver heriblandt hvid, sort og plettede.Tørre kidneybønner skal lægges i blød i 12 timer i køleskabet, inden de efterfølgende koges i minimum tredive minutter, indtil de er møre. Dette er for at undgå det naturlige planteprotein lektin, der ved indtagning kan give akutte forgiftninger. Købes kidneybønner derimod på dåse, skal de blot skylles og varmes igennem. |
Opskriften er vist 3218 gange,
og udskrevet 43 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne