Paprikagryde vegetar

Paprikagryde vegetar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Paprikagryde vegetar, billede 4 Paprikagryde vegetar, billede 1 Paprikagryde vegetar, billede 2 Paprikagryde vegetar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kidneybønner, tørrede Tørrede kidneybønner vejer godt det dobbelte når de er opblødte og kogte.
   
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød chilipeber
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Paprika, delikatesse
1 tsk. Spidskommen, stødt
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
3 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kidneybønnerne skylles grundigt inden de dækkes med koldt vand og bløder op i 10-12.
De drænes og bringes i kog i frisk vand og koger ca. 1 time til de er møre.

Løg og peberfrugt i grove tern og finthakket chilipeber ristes i olivenolie.

Tilsættes tomatpure, paprika, spidskommen, hvedemel og skivede champignon og det svitse med 2 min.

Tilsæt de drænede kidneybønner bouillon og piskefløde og kog 5 minutter.

Serveres med brød, ris eller kartoffelmos.

Tips:

Hvis der bruges kidneybønner på skal der bruges ca. 500 g. drænet vægt.

Ønsker man at lave den vegansk kan piskefløden skiftes ud med sojafløde og eller grøntsagsbouillon, og den skal formentlige have lidt ekstra mel for at jævne.





Beskrivelse:

Paprikagryde Vegetar

Hovedingrediensen i den klassiske paprikagryde er svinemørbrad, men hvis du i stedet ønsker en vegetarisk udgave af den smagfulde ret, kan du nemt udskifte mørbraden med eksempelvis kidneybønner.

Kidneybønner - en næringsrig kilde

De små røde bønner ser ikke ud af meget, men kidneybønner er spækket med et højt indhold af fibre og proteiner, og er derfor en god energikilde til kroppen. Kostfibre er godt for fordøjelsen, og giver en god mæthedsfornemmelse. Kidneybønner indeholder mange vitaminer og mineraler, heriblandt B-vitamin, kalk, kalium, jern og zink. Desuden indeholder de røde bønner folat, som er særlig gavnligt for huden og de røde blodlegemer. De klassiske kidneybønner er kendetegnet ved sin røde farve, men de kan også fås i andre farver heriblandt hvid, sort og plettede.

Tørre kidneybønner skal lægges i blød i 12 timer i køleskabet, inden de efterfølgende koges i minimum tredive minutter, indtil de er møre. Dette er for at undgå det naturlige planteprotein lektin, der ved indtagning kan give akutte forgiftninger. Købes kidneybønner derimod på dåse, skal de blot skylles og varmes igennem.

karakterer:
Opskriften er vist 3323 gange,
og udskrevet 45 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13054 (3108 kcal)
KJ pr. Pers. 3263 (777 kcal)
Vægt ialt 2007 gram
Vægt pr. Pers. 501 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 650 KJ (154 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu