Fragilitebund til kage og roulade
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del bittermassen i grove stykker (ren rå marcipan kan bruges), tilsæt mælk og mos det godt sammen til en ensartet masse.
Pisk æggehviderne og sukker og en luftig og sej marengsmasse. Arbejd marengsmassen ind i marcipanmassen lidt efter lidt. Hasselnøddeflagerne hakkes groft og bland halvdelen i dejen. Spred dejen ud på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm. ca. 1½ cm tykkelse, den sidste halvdel af hasselnødderne drysse ud over dejen. Bages på midterste rille ved 180 grader C. alm. Ovn i 15-20 minutter. Vend bunden med nødderne nedad på et rent stykke bagepapir og lad bunden afkøle. Når bunden er afkøles kan bagepapiret tørres med en fugtig klud, så slipper den nemmere bagepapiret. Dette bliver en blød bund der f.eks. kan bruges til fragiliteroulade eller fragilitekage lagt lagvis med creme. Tips: Fragilite er i princippet blot en bittermasse, der blandes med marengs. Da bittermassen på grund af sin meget faste og tunge konsistens ikke umiddelbart kan blandes med marengs, skal den først røres op med noget mælk eller æggehvide, og derefter blandes med marengsen. Ønskes der bløde bunde bør den være i ovnen ved middel varme ca. 180 grader til den er gylden i overfladen. |
|
Opskriften er vist 5004 gange,
og udskrevet 45 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne