Kalvekoteletter med skank og marinerede grøntsager

Kalvekoteletter med skank og marinerede grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Susan Andersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 koteletter af kalvefilet, ca. 800 gram
 salt
 peber
 smør til stegning
 
 Skank:
400 g.kalveskank
1 hakket løg
1 hakket gulerod
30 g.smør
1 porre
 salt
 peber
4 dl.vand
2 spsk.koncentreret kalvefond
3-4 laurblade
 lidttimian citronsaft
1 tsk.majsstivelse
 
 Marinerede grøntsager:
1 gulerod
1 lille pastinak
250 g.glaskål el. kålrabi
1 lille fennikel
0.5 dl.neutral olie
1 spsk.rødvinseddike
0.5 tsk.salt
 peber
1 spsk.solsikkekerner
 
Opskrift:
Svits løg og gulerod i en gryde i halvdelen af smørret og tag det op.

Krydr skanken med salt og peber og brun den ca. 2 min. på hver side i resten af smørret.

Tilsæt resten af tingene undtagen citronsaften og majsstivelse. Lad kødet koge mørt under låg i 1 1/2-2 timer.

Tag kødet op og lad det køle af. Si suppen og kog den ind til ca. 3 dl.
Fjern ben og hinder fra kødet og del det i mindre stykker.

Hertil kan forberedes.
Skum fedt af saucen, varm den op og jævn med majsstivelse. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Varm kalveskanken i lidt af saucen. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem i smør 2-3 min. på hver side.

Læg koteletterne på varme tallerkner med skank på toppen. Server med saucen, kartofler, kartoffelmos eller brød og grøntsagerne. Hertil skrælles gulerod, pastinak og glaskål og skæres i så tynde skiver som muligt. Skær rodskiven af fenniklen og skær den tyndt.

Bland olie, rødvinseddike, salt og peber i en skål og vend grøntsager og solsikkekerner i.
Lad det trække 3 timer.
VELBEKOMME ;-)





karakterer:
Opskriften er vist 6530 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu