Rugbrød med tyttebær

Rugbrød med tyttebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Bær - Tyttebær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ronja

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dl.knækkede rugkerner
1 dl.knækkede hvedekerner
0.5 dl.hvedeklid
2 tsk.kommen
4 dl.kogende vand
50 g.gær
1 lys pilsner
2 tsk.salt
1 dl.tyttebærsyltetøj
2 spsk.mørk sirup
3 spsk.olie
8 dl.groft rugmel
9 dl.hvedemel
 
Opskrift:
bland rug+ hvedekerner, klid kommem sammen i en skål hæld det kogende vand over rør det grundigt sammen. lad blandingen stå til det er kølet af ca 37 gr var den lyse øl op til ca 37 gr og opløs gæren heri
rør gærbl i dejen sammen med salt tyttebærsyltetøj sirup og olie tilsæt rugmelet og det meste af hvedemelet ælt dejen grundigt sammen den skal være ret fast lad dejen hæve 45 min

slå dejen ned ælt den igennem og form den til to brød som lægges smurte aflange formesom hver rummer ca 1½ l lad brødene hæve til dækket i 30-40 min

prik brødene tæt med en gaffel sæt formene nederst i ovnen der er forvarmet til 250 gr lad brødene bage i 10 min skru ned til 175 gr bag brødene yderligere ca 50 min





karakterer:
Opskriften er vist 6126 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-05-24 13:34:28
Det smager ikke godt med øl ellers god og nem