Tunmousse med rødløg, dild og kaviar

Tunmousse med rødløg, dild og kaviar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Camilla b

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tun i vand
1 mellem stort rødløg
2.5 dl.cremefraiche 9%
6 Husblas, blade
1.5 dl.piskefløde
1 citron - saften heraf
1 glasrød kaviar
3 spsk.frisk hakket dild
 Salt
 peber
 
 Pynt:
150 g.rejer
 Salat
 Citron/lime
 
 Dressing:
 cremefraiche 9%
 Dild
 Purløg
 Citronsaft
1 tsk.sennep
 
 Flute
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Tun, løg, cremefraiche, saft fra citronen, kaviar og dild røres sammen.

4 blade husblas udblødes i kold vand (ca. 5 min.)

Knug vandet af husblassen. Smelt med et par skefulde kogende vand, eller meget kort tid i mikroovnen (må IKKE være varm, kun lunken!). Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning (helst hurtig så den ikke stivner).

Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Stil i køleskabet i ca. en halv time.

Resten af husblassen sættes i blød.(smelt ved samme rutine som før)

Pisk fløden til skum kom husblassen i, rør det i blandingen. Stil i køleskabet i minimum 2 timer i den ønskede form.

Server med flute, dressing servers ved siden af.

Pyntes med salat, citron både og rejer.

Tips:

JA der skal bruges husblas! Hvis ikke man ønsker en totalt flydende gang smat. Hvis billedet ikke er kommet op endnu: Jeg brugte en rund form med hul i midten og pyntede ved at lægge rejerne i hullet efter tunmoussen var kommet ud af formen og oven på salaten, og så med både af lime rundt på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 17156 gange,
og udskrevet 432 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-04 12:15:20
Helt fantastisk tunmousse! Den ser utrolig flot ud pga. de forskellige farver fra rødløg,dild og kaviaren og smager som en drøm i forhold til den lidt kedeligere og enklere udgave hvor der kun skal tun i. GOD GÆSTEFORRET!