Othellolagkage Marizaz
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Marie Mannov Christiansen Indsendt : Red : |
|
|
Linsebund:
Alle ingredienserne hældes op i en skål, og æltes med fingrene. (OBS: Denne dej må heller ikke æltes for meget, for ellers bliver den sej!) Dejen rulles i ca. 4 mm tykkelse. Bages i en smurt springform ved 180 grader i 10-15 min. Så den lige får gyldne kanter. Makronbund: nøddemel og flormelis. Pisk hvider med rørsukker og vend nøddeblandingen i. Fordel dejen med en sprøjtepose (i en smurt og melet) springform, i ca. 1 cm tykt lag. Bages i 20-30 min. På 200 grader varmluftsovn og afkøles på en bageris. Lagkagebund: (OBS! Æggene skal være tempererede, da det giver mere volumen) Æg, sukker og vaniljesukker kommes i en skål og piskes med håndmikser i ca. 5 minutter. Hvedemel, Kartoffelmel og bagepulver blandes i en skål for sig. Melblandingen sigtes (for at undgå klumper) ned i æggemassen, og vendes i med en dejskraber (Husk man vender forsigtigt! For man vil endelig ikke slå luften ud af æggemassen, så bliver lagkagebunden nemlig ikke blød og fin.) Kom bagepapir I en springform, hæld 125 g af lagkagedejen i springformen. Bages ved 200 grader I en forvarmet ovn i ca. 12-15 min til kanten er gylden. (husk at holde øje! Og stik bunden for at tjekke om den er færdig) Hindbærmasse: Hindbærrene varmes op i en gryde og koges ind til en mere smagfuld- koncentreret masse med sukkeret. Stilles på køl. Flødecreme: Læg husblassen i blød 5-10 min. I koldt vand. Pres vandet fra. Kom husblassen i den varme kagecreme og lad den smelte under omrøring. Sæt cremen til afkøling til den er halvstiv. Pisk flødeskum og vend den i cremen. Kagecreme: 2 spiseskefuld sukker 1 spiseskefuld majsstivelse eller hvedemel 2½ dl. mælk 1 teske vaniljesukker eller kornene fra ½ vaniljestang 2,5 dl mælk Pisk æg, sukker, hvedemel/majsstivelse og vaniljesukker sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op, ved konstant omrøring. Cremen koges godt igennem og sættes på køl. (Tips! Man kan lade vaniljestangen koge med i cremen, da den også afgiver masser af god smag, husk dog at fiske den op igen, inden cremen sættes på køl!) Samlingen af kagen: 1 Linsebund 1 Makronbund 1 Lagkagebund Flødecreme Hindbærmasse Flormelis kacao Lidt varmt vand Marcipan Husk! At skær bundene til, så de passer sammen. Lindsebunden lægges på et fad. Ovenpå smørres et godt lag af hindbærmassen. Dernæst smørres et godt lag flødecreme på. Ca. 2/3. flødecreme Så lægges makronbunden på. Ovenpå makronbunden smøreres resterende flødecreme og lidt et lag flødeskum, cirka 1½ cm. Så sluttes af med Lagkagebunden. Kanten på kagen, smørres med flødeskum, (så marcipankanten har nemmere ved at ’’holdes på plads’’ og klistres til kagen.) Der røres en god portion kakaoglasur, af flormelis, kakao og varmt vand. kakaoglasuren smøres ovenpå lagkagebunden. Lad glasuren glide ud og ligge sig pænt. Kagen pyntes: Et godt stort stykke marcipan rulles ud til en plade, der er lidt højere end kagen, og er så lang så den kan nå hele vejen rundt om kagen. Flødeskum kommes i en sprøjtepose og der laves en pyntekant, man kan evt. bruge en tylle. Man kan prøve at kaste sig ud i at lave marcipanroser med grønne blade og ligge på, (som anvendt på min kage, hvis man er fingernem.) Ellers kan man også sagtens pifte den op med nogle friske hindbær, jordbær og chokoladeflager som pynt. |
|
Opskriften er vist 9554 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Sanne - 2016-11-10 07:33:24 Lyder som den rigtige Othellolagkage. Men hvor er billedet blevet af? Vil prøve at bage den alligevel☺ |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne