Tantes Rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Chrisper Indsendt : |
|
|
1 l. rugmel skoldes med 1 l. kogende vand. Stilles til afkøling.
Rør derefter ca. ½ l. yoghurt naturel. 25 g. gær. 2 spsk. salt og 1l groft rugmel i. Dæk med bagestykke og låg så det ikke tørrer ud. lad det hvile ca. 36 timer v. stuetemp. Der tilsættes nu 1dl olie, 250g. kvark/frisk ost ½l hvedemel ½ tsk knust kommen og ½ l grahamsmel. Rør det godt sammen til en meget stiv grød. Fordel det derefter i forme til lige store brød. Pres godt ned i formene og stryges glatte med våd spatel. Herefter stikkes de dybt og tæt med gaffel. Hæves til formen er næsten fuld. Bagetid 200gr. i 50 min med kun undervarme. Yderlig omkring 30 min med både over og undervarme. Pakkes ind med det samme i tykke viskestykker. Efter et par timer lægges pakken i plastpose og hviler til næste dag. |
|
Opskriften er vist 11956 gange,
og udskrevet 127 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne