Rabarbercheesecake
Hovedingrediens : Oste - Flødeost Kilde : Per K. Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Sarah30 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pensel springformen (24 cm) med lidt olie.
Knus kiksene ( Jeg bruger en frysepose og kagerullen) Smelt smørret i en gryde ved lav varme og hæld kiksekrummerne i og fordel massen i springformen, tryk den let sammen. Sæt den på køl. Sæt husblassen i blød i koldt vand. Kom flødeost, mascarpone, flormelis og vanilje i skål og pisk den til den er blank. Pisk fløden til den er luftig og cremet og vend den sammen med flødeosten. Husblasen knuges fri for væde og smeltes med citronsaften i en lille gryde. Tilsæt husblassen i en tynd stråle ( Husk den ikke må være for varm eller cremen for kold) Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Stil den i køleskabet til den er stiv. Mindst 4 timer. Rabarberkompot: Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Tilsæt husblas til den varme kompot og rør den godt igennem inden den stilles til afkøling. Når kompotten er kølet godt af uden at være stivnet helt så fordeles den over kagen og tilbage i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over. Tips: I en springform på 24 cm. i diameter bliver kiksebunden ca. 1 cm tyk, og cremen ca. 4 cm. så ialt 5 cm. |
|
Opskriften er vist 7055 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2022-05-25 20:31:24 Lækker Rabarber Cheesecake |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne