Chokoladescones og gulerodsscones til madpakken

Chokoladescones og gulerodsscones til madpakken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Littie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Chokoladescones:
2.5 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vanillesukker
1 spsk.sukker
25 g.smør
1 dl.mælk
4 stykker pålægschokolade
 
 Gulerodsscones:
2.5 dl.hvedemel
1 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
1-2 tsk.tørret basilikum
1 revet gulerod
25 g.smør
1 dl.mælk
 
Opskrift:
Chokoladescones:
Mel, bagepulver, vanillesukker og sukker blandes i en skål. Smørret smuldres ud heri, indtil melblandingen er en smule grynet, men ensartet. Saml dejen med mælk og vend den ud på et melet bord, hvor den samles yderligere, indtil den er elastisk og ikke for klistret.
Rul dejen til en bolle, der deles i 4. Hvert stykke trykkes fladt, og i midten knækkes et stykke pålægschokolade i mindre stykker. Pak dejen samen rundt om chokoladen og læg scones'ne over på en bageplade med bagepapir.

Gulerodsscones:
Mel, bagepulver, salt og basilikum blandes i en skål. Smørret smuldres ud heri, indtil melblandingen er en smule grynet, men ensartet. Rør den revne gulerod i. Saml dejen med mælk og vend den ud på et melet bord, hvor den samles yderligere, indtil den er elastisk og ikke for klistret.
Rul dejen til en bolle, der deles i 4. Hvert stykke rulles til en mindre bolle, der trykkes lidt flad ovenpå. Læg scones'ne over på en bageplade med bagepapir (- Den samme plade med chokoladescones'ne).

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader C. på midterste rille. (200 grader C ved varmluft). Bagetiden kan variere fra 10-25 minutter alt efter ovn og bageindstilling. Chokoladescones'ne skal typisk have lidt mindre end gulerodsscones'ne.


Tips:

Giv børnene én af hver med i madpakken.





karakterer:
Opskriften er vist 12648 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-11 16:34:23
Man kan selvfølgelig udskifte pålægschokoladen med lidt hakket blokchokolade. Jeg forestiller mig desuden, at frisk basilikum vil være mindst lige så godt i gulerodsscones'ne!