Gammeldags norsk fårikål
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : matoppskrift.no Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del hvidkålen i grove stykker.
Del også lammekød i store stykker (vi bruger lam og ikke får) og læg kød og kål i en gryde.
Krydr med salt og peber og hæld vand over. Koges op og simrer ved svag varme med låg på til kødet er mørt, 1-2 timer. Gryden må ikke koge tør, så tilsæt evt. mere vand undervejs. Retten serveres rygende varm med nykogte kartofler. Tips: Retten kan evt. jævnes med en smørbolle. Fårikål mager bedst dagen efter. Så kog gerne retten aftenen før. |
Norges nationaldag og Grundlovsdag er den 17 maj. og hvorfor ikke fejre det med Norges nationalret.
Fårikål er Norges nationalret. Både ved afstemning i 1972 og igen i 2014. |
Opskriften er vist 19829 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer perbach - 2022-05-21 14:19:19 elsker fårikål, nemt at lave flemming - 2021-01-18 13:57:12 en af verdens letteste opskrifter og det smager godt. anonym - 2020-11-14 13:50:54 god opskrift nem at lave |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne