Danmarks bedste kringle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Oscars Farmor Indsendt : Red : |
|
|
Smuldrer gær og lidt salt i en kop lunkent vand, dertil 3 spsk. sukker, 3 æg og 330 g margarine, der blev skåret i stykker og smuldret først. Skålen stilles lunt. »Den skal arbejde«, ca. 30min.
Efter en halv time bobler det i skålen, og der hældes 450 g mel i, hvorpå du bruger fingrene, nulrer og ælter til en blød dej. Den plumpes ud på køkkenbordet, og kagerullen skal frem. I løbet af få minutter er den blevet til et 50-70 cm stykke dej, højest 3 mm tykt. Ruller og folder, ruller og folder, og hele tiden et drys ekstra mel, så det ikke klistrer. Til sidst skæres dejen i 4 stykker, ca. 15 cm. brede. Og nu remoncen. Den er gjort klar lige inden af 225 g sukker, 225 g margarine samt kanel. Remoncen hældes ud på de 4 stænger, og de foldes sammen. Inden er der hældt rigeligt med rosiner på, også helt ud til enderne, for ellers er der ingen, der vil have endestykkerne. Til sidst løftes kringlerne elegant op på bradepanden – de slasker lidt, men går ikke i stykker. Pensles med æg, hvorpå det hele sættes til en halv times efterhævning. Kringlerne drysses med sukker og nødder og så ind i ovnen, der er på 225 grader og sættes ned til 200 lidt efter. |
|
Opskriften er vist 12819 gange,
og udskrevet 526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer cockiedowli - 2012-02-25 19:59:47 hvor lang tid skal den bages anonym - 2011-10-26 20:18:41 Har du også set programmet med Søren Rye hos Margrethe i Hirtshals, for din opskrift er den samme som Margrethes. Hilsen Anette og Jørgen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne