Grillet laks med råstuvede kartofler

Grillet laks med råstuvede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     
Grillet laks med råstuvede kartofler, billede 4 Grillet laks med råstuvede kartofler, billede 1 Grillet laks med råstuvede kartofler, billede 2 Grillet laks med råstuvede kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverfersk laks ( á 125 g)
1 spsk.olie
1 kg.kartofler
3 dl.piskefløde
1 dl.hakket dild
 salt
 peber
 evt. lidt fransk sennep
 
Opskrift:
Lakseskiverne pensles med olie og letsteger over åben grill eller i en oliesmurt grillpande og steger i få min. på hver side, det kommer an på varmen og på, hvor tykke skiverne er.

Serveres med citronbåde, dild, lidt agurkeskiver og de råstuvede kartofler:

Her skrælles eller skrabes nye kartofler og skæres i terninger og må derefter ikke komme i vand, for så forsvinder den stivelse der skal jævne kartoflerne.

De kommes i en tykbundet gryde, og fløden hældes ved. Bringes i kog, rør af og til, og under låg småkoger de i 15 min., til kartoflerne er møre. Så tilsættes salt, peber, lidt sennep og evt. 1 spsk smør. Nu er kartoflerne færdige og ligger i en fin stuvning.





karakterer:
Opskriften er vist 46509 gange,
og udskrevet 965 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-28 17:59:38
Kan man kun bruge nye kartofler?